Elektrische fiets kopen? Bij Fietshemel bent u aan het juiste adres als het gaat om de beste deals, vertrouwen en service! Uiteraard hebben wij een ruime assortiment in Elektrische fietsen oftewel E-bikes. Zodoende kunt u een Elektrische fiets uitzoeken wat het beste bij u past.

Elektrische fietsen kopen Fietshemel-Rotterdam-de-online-fietsenwinkel-van-Nederland

Elektrische fiets online bestellen

28 inch Elektrische fiets online bestellen is ook mogelijk! Echter raden wij u aan om eerst even contact op te nemen met onze collega’s zodat u een passende fiets aangeboden krijgt wat het beste bij uw lichaam, rijgedrag en dagelijkese rijtraject past! Aan de hand van deze informatie kunnen onze collega’s u de modellen aanbieden die het beste bij u passen.

Elektrische fiets of een E-bike bestellen? Koop uw elektrische fietsen bij Fietshemel Rotterdam!

Welke Ebikes/Elektrische fiets past het beste bij mij?

Allereerst verhalen wij wat uw budget is en aan de hand daarvan kunnen we kijken voor de opties die er liggen.

Aan de hand van uw lichaamslengte en binnenbeenlengte kunnen we namelijk vaststellen welke framehoogte het beste bij u lichaam past zodat u met een correcte houding op de eleketrische fiets kunt fietsen. Als we de framemaat hebben bepaald vallen er wat modellen weg die niet aansluiten op uw lichaam en hoeven daarom daar ook niet meer naar te kijken!

Framemaat bepalen Elektrische fiets            Framemaat meten Elektrische fietsen                Ebike Framemaat bepalen E-bikes

Welke Elektrische fiets [ E-bikes], m.b.t. het type Motor, past het beste bij mij?

Aan de hand van uw rijgedrag en uw dagelijkse rijtraject kunnen we dan verder kijken welke Ebike het beste bij u past! Zo heeft u keuze uit elektrische fietsen met een voormotor, een middenmotor of een achtermotor. Tussen deze drie typen zijn er voor- en nadelen waar je voor de aanschaf van een elektrische fiets even bij stil moet staan.

Elektrische Fietsen met een voorwiel motor

De voorwielmotor is het meest populair onder de type motoren. Elektrische fietsen oftwel E-bikes met een voorwielmotor kennen enkele unieke voordelen ten opzichte van de andere motortoepassingen. Zo is deze vaak stiller, past deze beter bij het design van de fiets en vergt hij weinig onderhoud. Het nadeel van de motor in het voorwiel is, dat deze vaak een minder krachtige ondersteuning biedt, wat nadelig is in heuvelachtig terrein.

Voordelen voorwielmotor

–    Een e-bike met voorwielmotor is dikwijls goedkoper dan e-bikes met een midden- of achterwielmotor
–    Een e-fiets met voorwielmotor is vaak stiller (hoewel niet in alle gevallen)
–    Een voorwielmotor is minder onderhoudsgevoelig dan andere motoren
–    Een gesloten kettingkast is mogelijk (komt vrijwel niet voor bij een achterwielmotor)
–    Een voorwielmotor beïnvloedt het design van de fiets minder
–    Een frame met een lage instap is mogelijk
–    Een voorwielmotor heeft de mogelijkheid tot ‘vrijloop’; dit houdt in dat je ook zonder ondersteuning licht kunt fietsen

Nadelen voorwielmotor

–    Een voorwielmotor biedt vaak een minder krachtige ondersteuning, een nadeel in heuvelachtig terrein
–    Een voorwielmotor geeft het gevoel dat er aan de fiets wordt getrokken (in plaats van het natuurlijkere duwen van een midden- en achterwielmotor)
–    Door de lagere druk op het voorwiel kan deze onder bepaalde omstandigheden doorslippen; dit kan erg lastig zijn op zandwegen, in de herfst bij vallende bladeren en in de winter bij sneeuwval en ijzel
–    Een motor in het voorwiel levert een zwaarder stuurgedrag op
–    Een e-bike met voorwielmotor kun je aan de voorzijde lastiger optillen

Elektrische Fietsen met een midden motor

Elektrische fietsen oftwel E-bikes met een midden motor hebben uiteraard ook voor- en nadelen. De middenmotor geeft de plek van de motor aan, waar deze op de fiets is gemonteerd. Zoals de naamgeving al zegt: in het midden van de fiets, bij de trapas. Centraal tussen de wielen én laag. Dat brengt het zwaartepunt omlaag en dat maakt een elektrische fiets met middenmotor stabiel tijdens het rijden. Ook met tillen merk je dat de fiets niet naar voor of naar achter kiept.

Voordelen middenmotor

Een ander groot voordeel is het natuurlijke gevoel van trapondersteuning. De energie van de motor wordt overgebracht op de trapas (net zoals je benen doen op een niet-elektrische fiets) en niet rechtstreeks op het voor- of achterwiel. Verder meet een krachtsensor de kracht die je uitoefent op de trappers en past de ondersteuning daar op aan. Het doseren van een middenmotor verloopt erg precies. Hoe minder hard je trapt, hoe meer de fiets ‘meehelpt’.  Dat is een groot pluspunt, bijvoorbeeld tijdens het wegrijden vanuit stilstand of bij fietsen met extra gewicht (kinderen, boodschappen).

Een ander pluspunt van een middenmotor is dat je deze kunt combineren met alle soorten versnellingen, bijvoorbeeld een naaf- of een derailleurversnelling. Nog een pluspunt is dat een middenmotor niet in de weg zit bij het plakken van zowel de voor- als achterband.

Nadelen middenmotor?

Een middenmotor heeft een tandwieloverbrenging, waardoor vroegere types rumoeriger waren dan voor- of achterwielmotoren. Tegenwoordig worden de tandwielkasten zo gemaakt dat ze amper meer geluid produceren dan andere typen motoren. Bij de eerste fietsen met middenmotor was er soms schade aan de ketting en de versnellingen, door de kracht van de motor. Nu zijn diverse onderdelen aangepast. Zo worden e-bikekettingen gemaakt van sterkere staalsoorten – of vervangen door aandrijfriemen.

Het is technisch uitdagend om een middenmotor spatwaterdicht te krijgen. Behalve de stroomkabel steken ook trappers uit de behuizing en gaat er een ketting of aandrijfriem in en uit. Fabrikanten hebben de spatwaterdichtheid nu goed onder controle.

Elektrische Fietsen met een midden motor

Elektrische fietsen oftwel E-bikes met achterwielmotor hebben de motor in het achterwiel. E-bikes met een achterwielmotor hebben de meest natuurlijke rijbeleving. Nadelen van een achterwielmotor zijn dat al het gewicht, op de achterkant van de fiets zijn gevestigd en dat het niet mogelijk is om naafversnellingen en een gesloten kettingkast te hebben. Benieuwd waarom u juist wel of juist niet een e-bike met achterwielmotor zou moeten aanschaffen?

Voordelen 

Het grootste voordeel van een achterwielmotor is de natuurlijke rijbeleving. Een fiets zonder elektrische ondersteuning wordt immers ook aangedreven door het achterwiel. Dit ‘zetje in de rug’ is het tegenovergestelde van een e-fiets met voorwielmotor, waar je juist het gevoel krijgt dat je vooruit wordt getrokken.

Naast de natuurlijke fietsbeleving is een e-bike met achterwielmotor erg stil, stuurt deze strakker, is het gewicht van de fiets vaak lager en heb je meer versnellingen waardoor je met name in heuvelachtig terrein beter af bent.

Nadelen

De achterwielmotor heeft een belangrijke beperking: je kunt deze vrijwel niet combineren met een dichte kettingkast en naafversnelling. Alleen een derailleurversnelling is mogelijk. Deze wordt meestal gebruikt op mountainbikes en racefietsen met als voordelen een hoog bereik hebben en een laag gewicht.
Een groot nadeel, met name bij een elektrische fiets, is dat het systeem erg onderhoudsgevoelig is en een hoge slijtage kent.
Ook het verwijderen van het achterwiel bij het wisselen van band is geen klusje om zelf te doen. Na de bandenwissel moet de ondersteuning met een computerprogramma  opnieuw worden afgesteld. Tot slot een gewichtsnadeel: een e-bike met achterwielmotor is aan de achterzijde zwaarder waardoor je de fiets lastiger kunt verplaatsen. Bij een middenmotor is het gewicht beter verdeeld.

Advies op maat?

Zo kan het zijn dat u bijvoorbeeld dagelijks lange afstanden moet afleggen en maakt u elke dag gebruik van de E-bike fiets? In dat geval adviseren wij u zo goed mogelijk waarmee u het beste af mee bent. Zo kan het in sommige gevallen zijn dat u beter af bent met een tweede accu of juist een E-bike met een hoge accu capaciteit. En wellicht dat u beter af bent als u voor een duurdere en kwalitatievere merk gaat waar u achteraf geen ellende aan overhoudt en op lang termijn dus voordeliger af bent.

En als laatste kijken we naar uw persoonlijke wensen en punten waar u rekening moet houden m.b.t. uw woning en opbergruimte bijvoorbeeld. Zo kan het zijn dat u een lichte aluminium elektrische fiets wilt m.b.t. een kelder of een opbergruimte waar deze gestald en dus in en uit gezet moet worden. Of juist een stalen frame m.b.t. de extra stevigheid en voor het verduren van gewicht als u deze  bijvoorbeeld voor u werk als postbode wilt gebruiken. Aan de hand van alle wensen en persoonlijke factoren adviseren wij u voor de best passende Elektrische fiets!

 

Vogue elektrische fiets 28 inch E-bike

Vogue E-bikes / Elekrische fietsen online bestellen?

Vogue Elektrische fietsen zijn momenteel het meest voordelige E-bikes bij ons! Dat is omdat wij een premium dealer zijn van hun. Dat maakt dat wij u binnen enkele werkdagen kunnen voorzien m.b.t. de levering van de elektrische fietsen. Gezien het feit dat wij vaak bij Vogue zijn kunnen wij de garantie afhandelingen vaak binnen een week oplossen! Als premium dealer krijgen wij namelijk voorrang op garantie gevallen.