Montage & Levering

Als u een fiets wilt bestellen bij Fietshemel, krijgt u een aantal mogelijkheden. Zo kunt bij het afrekenen (check-out) ervoor kiezen om de fiets(en) 100% rijklaar of 85% rijklaar (in doos) te ontvangen. Hierbij kunt u zelf kiezen waar u de voorkeur aan geeft. Zo kunt u de fiets 100% rijklaar laten bezorgen voor een kleine vergoeding t.w.v. €49,95. Deze raden wij zeer aan! Zo weten wij namelijk dat de fiets goed afgemonteerd wordt. Wij hebben namelijk gemerkt dat mensen die ervoor kiezen om de fiets zelf af te monteren dit niet goed doen en ook niet alles nalopen. Bij Fietshemel lopen wij alle schroefjes en afstelmogelijkheden na, zodat u de fiets 100% (veilig) ontvangt. Echter geldt hierbij wel een levertijd van 3-5 werkdagen.

Het kan ook voorkomen dat u de fiets met spoed nodig heeft (voor een verjaardag bv.). Hierbij kunnen wij ons voorstellen dat u dan voor de 85% rijklaar (in doos) kiest, waarbij de levertijd 2-3 werkdagen is. Echter is het dan wel belangrijk dat de fiets goed afgemonteerd wordt en alles nagelopen wordt, zelfs de delen dat al bij de leverancier voor gemonteerd zijn, zo kunt denken aan het achterwiel, ketting (-kast), bagagedrager en standaard.

Fiets Bestellen als bouwpakket

Ook is het mogelijk om de fiets zelf op te halen in onze showroom, te Purmer. Hierbij kunt u dan de fiets 100% rijklaar laten afmonteren. Hierbij Krijgt u korting op de Montage kosten en betaalt maar € 25 euro ipv €49,95 euro. Het is wel aan te raden om eerst contact op te nemen met ons m.b.t. de beschikbaarheid van de fiets. Let op: enkel van toepassing bij normale fietsen!

Al met al is het raadzaam om de fiets 100% rijklaar te bestellen. Zo weet u zeker dat de fiets goed afgemonteerd wordt en voorkomt u onnodige kosten.

Verder is het zeer aangeraden om de fiets binnen 3 maanden langs te brengen voor een kleine onderhoudsbeurt, zodat alle essentiële onderdelen nagetrokken worden. Hiermee voorkomt u veel overbodige reparaties die zich voor kunnen doen. Dit moet schriftelijk aantoonbaar zijn m.b.t. de garantie. Als u de onderhoudsbeurt niet binnen 3 maanden uitvoert vervalt de garantie!

Als u de fiets zelf langs brengt bij ons op de zaak, is de servicebeurt kosteloos! U kunt ook deze bij een lokale fietsen zaak in de buurt laten doen, echter zijn de kosten dan wel voor u zelf.

Let op: Kiest u voor 85% rijklaar (in doos), dan zijn wij niet aansprakelijk voor het product maar de leverancier. U dient dan rechtstreeks contact op te nemen met de leverancier.
Bij 100% rijklaar zijn wij als dealer echter wel aansprakelijk en in het geval van een mankement of een slecht functionerende product zullen wij (van Fietshemel) dan ook voor een oplossing gaan kijken.

Fiets bestellen in doos ( 85% Rijklaar):

Fiets in doos ontvangen houdt in dat u zelf de fiets moet rijklaar maken. U ontvangt de fiets dan ook in doos zoals wij dat van onze leveranciers ontvangen. Veel webwinkels doen het makkelijker blijken dan het is, maar uit ervaring is het gebleken dat er toch 7 van de 10 klanten problemen ondervinden met het rijklaar maken de fiets.

Benodigde gereedschap:
Inbussleutels 3 t/m 8 mm
Insteeksleutel 8, 10, 13, 14 en 15 mm
Schroevendraaier
Montagevet

De onderstaande onderdelen zou u zelf op uw fiets moeten monteren en nalopen.
Monteren lossen onderdelen:
Stuur
Pedalen
Zadel
Zadel pen
Spatbord voor
Voorwiel
Remkabel kabel voorrem
Remblokken ( indien aanwezig)
Verlichting voor en achter
Versnelling afstellen
Banden op pompen
Voorrek ( bij Transportfietsen)
Jasbeschermers (indien aanwezig)
Fiets mand (indien aanwezig)
Zijwieltjes (indien aanwezig)
Fiets standaard (op de meeste fietsen voor gemonteerd)
Vlaggen, toeters ( indien aanwezig)

Nalopen voor gemonteerde delen:
Na kijken of het achterwiel goed gemonteerd is en niet aanloopt ( tegen spatbord of jasbeschermers)
Ketting nakijken of het niet aanloopt tegen het kettingkast
Ketting spanning ( komt voor dat ze te strak of te los zitten.)
Standaard goed vastzetten.
Aschroeven achterwiel goed aandraaien
Controleren voor eventuele slagen in voor en achterwiel.